آیین‌نامه ایمنی کار در ارتفاع

ستفاده از وسایل استاندارد و کاربرد صحیح وسایل حفاظت فردی به همراه اموزش نقش مهمی در کاهش حوادث ناشی از کار در ارتفاع دارد. طبق procedure های موجود کار در ارتفاع بالاتر از 2 متر جز کار در ارتفاع محسوب شده و باید مقررات لازم در این زمینه مورد توجه مسوولین ایمنی شرکت ها قرار گیرد.

1- اموزش: مهمترین قسمت در نهادینه کردن فرهنگ ایمنی و کاهش حوادث ناشی از کار کی باشد که این امر توسط کارشناسان با تجربه انجام می ئذیرد. قبل از شروع کار تمامی تمهیدات لازم توسط مدیر ایمنی در محل به افراد تذکر داده می شود (قبلا افراد بایستی در کلاسهای آموزشی (work at height) شرکت نموده باشند.)

2- محل اتصال: جایی که قلاب کمربند ایمنی یا سایر تجهیزات کار در ارتفاع  به آن نقطه بسته می شوند از ئایداری و استحکام کافی برخوردار باشد این محل باید به تایید مدیر ایمنی رسیده باشد.

3- کارگران از کار در ارتفاع  ترس و واهمه نداشته باشند و از لحاظ جسمی و روحی امادگی لازم را داشته باشند.

4- تجهیزات و وسایل فردی, مناسب و درست انتخاب شده باشند.

5- کارگران پس از سقوط به چیزی برخورد ننمایند. (مثلا ساختمان, تجهیزات, تاسیسات و …)

A.B.C.D ایمنی در ارتفاع

A:Anchorage محل اتصال

نقش مهمی در سیستم (PFAS (PERSONAL FALL ARREST SYSTEM دارد این محل توسط مدیر ایمنی انتخاب وتایید میشود .حداقل فاکتور مقاومتی این محل ۲۲۵۰ کیلوگرم می باشد .محل اتصال باید بالاتر از محل کار  فرد باشد .این محل فقط برای اتصالP.P.E می باشد نه سایر تجهیزات مانند  داربست معلق و ….به آن !

B:Body harness کمربند ایمنی

که بعدا مفصلا توضیح داده میشود .حداقل فاکتور مقاومتی B   ۸۱۰  کیلوگرم می باشد .

C:Connectors اتصالات

شامل :لنیارد ،کارابین،طناب نجاتlife line وگیره های یک یا دوطرفه طناب  ،گیره فنری و…

D:Deceleration Device میراکننده ها (کاهنده  شتاب )

شامل :انواع جذب کننده انرژی (به شکل طناب کشی ) بلاکر هاrailblock و…

جدیدا امداد ونجات rescue نیز با نمادR به ABCD اضافه میکنند که به R نیز میپردازیم

R:Rescue امدادو نجات

یکی از مواردی که مدیر وپرسنلHSE باید به آن نظارت داشته باشند بحث نجات فرد در ارتفاع می باشد .

زمانی که فرد از ارتفاع به پایین سقوط کرده وتوسط کمربند ایمنی به حالت معلق در فضا قرار دارد ما حداکثر ۵ دقیقه فرصت داریم که وی را به پایین منتقل نموده واز مرگ یا آسیبهای شدیدتر جلوگیری کنیم.

کمربند ایمنی نجات بر خلاف کمربند ایمنی P.P.E حلقه اتصال D-ring آن در جلو قفسه سینه قرار دارد که امدادگر بتواند براحتی مصدوم را بغل نموده وبه پایین منتقل نماید نکته مهم این است که مرکز ثقل بدن در جلوی ناف قرار داشته که در صورت عدم رعایت این نکته امدادگر ومصدوم در هوا تاب خورده که وضعیت امداد را دشوار وپیچیده میکند

خصوصیات.امدادگر باید:

  1. آموزش لازم را دیده باشد .
  2. وسایل وتجهیزات مناسب در اختیار داشته باشد .(تجهیزات امداد ونجات ،بی سیم جهت تماس و… )
  3. هماهنگی های لازم با مسوولین درون کارخانه/سایت ومراکز امداد بیرون نظیر بیمارستان و… انجام شود (دستور العمل واکنش در شرایط اضطراریE.R.P )
  4. امدادگر دچار احساسات نشود (تقلیدی کا رنکند )
  5. طبق طرح وبرنامه تمرین شده وبا دستور مسوول مربوطه اقدام شود .

اتصالات connectorskarabiners

قطعات فلزی از جنس فولاد ،آلیاژ آلومینیوم،نیکل و…هستند که برای اتصال قسمتهای مختلف تجهیزات به یکدیگر بکار میروند .مثلا برای اتصال هارنس به طناب نجات،لنیارد یا اتصال بلاکرها به هارنس و…این وسایل باید حداقل تحمل ۴۰۰۰ پوند را داشته وبایستی عاری از هرگونه لبه تیز وبرنده باشند

مدلهای قبلی این تجهیزات فاقد قفل ایمنی بوده وامکان باز شدن خودبخودی آنها وجود داشته ولی در مدلهای جدید double locking system برای ایمنی بیشتر تعبیه شده که ابتدا باید ضامن رافشرده نگه داشت تا دهانه بست (اتصال ) باز شود .

انواع اتصالات :

  • Screw
  • Manucroche
  • Pro
  • atlas

حداقل  فاکتور مقاومتی ۲۳kn برای کارابینها Karabiners در نظر گرفته شده که هنگام استفاده آن باید مدنظر قرار گیرد. در مورد کارابین وبستها دقت کنید که دارای علامت استاندارد (مثلا۳۶۲CE) وشماره سریال ساخت باشند از خرید تجهیزات فاقد علامت استاندارد ،شماره سریال و…جدا خودداری کنید .CONNECTOR ها در کارخانه سازنده و آزمایشگاههای مجاز مورد آزمایش قرار گرفته و در صورت تایید اجازه تولید و مصرف دارند .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.